St. Maartenstoet Ardooie

Ardooie (BE)

KLANT

Stad Ardooie

WANNEER

November 2021

PROJECT TYPE

Architecturale Videomapping

St. Maartenstoet Ardooie

Projectie voor Gemeente Ardooie en Sint-Maartensstoet Ardooie als alternatief voor de Sint-Maarten stoet die niet kon doorgaan vanwege Corona.

Illustraties door Steven Selschotter

Geen Sint-Maartensstoet, wel aangepaste lichtprojectie in Ardooie.

In Ardooie staat dit weekend volledig in het teken van Sint-Maarten. Ook al trekt de traditionele Sint-Maartensstoet dit jaar niet uit, er is wel vijf dagen lang een aangepaste lichtprojectie op de kerktoren te zien. ...

De Sint-Maartensstoet is een echt volksfeest en trekt jaarlijks duizenden toeschouwers uit de ruime regio naar Ardooie. Omwille van de ongunstige corona cijfers, besliste het organiserend comité vorige maand weliswaar om de stoet dit jaar te schrappen. 

LICHTPROJECTIE OP KERK

Zo trekt er voor het eerst in veertig jaar geen stoet door Ardooie dit weekend. Om Sint-Maarten toch niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, is er de komende vijf dagen vanaf 17 uur tot 23 uur een lichtprojectie te zien op de kerktoren. 

HOOGTEPUNTEN

Bij die projectie komen alle hoogtepunten van een traditionele Sint-Maartensstoet aan bod zoals de optredens, praalwagens, straattheater, kinderanimatie... Er is ook artificieel vuurwerk.

Het is het bedrijf Urban Mapping uit Roeselare die de project gecreëerd heeft.


No items found.
Andere Projecten