ROA - The Crystal Ship By Night

Oostende (BE)

KLANT

All About Things / Stad Oostende

WANNEER

Kerstvakantie 2020

PROJECT TYPE

Street Art Videomapping

In de pers

ROA - The Crystal Ship By Night

Alexander Stragier / Limen Visual werd uitgenodigd door All About Things om twee lichtinstallaties te ontwerpen voor The Crystal Ship by Night.

De eerste videomapping projectie geeft het werk van ROA een extra dimensie na zonsondergang.
De dynamische verlichting maakt het werk nog monumentaler.

De projectie werd gerealiseerd met het Urban Mapping outdoor projectie systeem.

Kunstenparcours met lichtinstallaties ‘The Crystal Ship by Night’

De stad Oostende organiseert vanaf zaterdag 19 december “The Crystal Ship by Night”, een parcours met streetart en lichtinstallaties. Bezoekers kunnen het parcours gratis bezoeken tijdens de volledige kerstvakantie. 

Omwille van corona werd het jaarlijkse kunstenfestival “The Crystal Ship” in april nog afgelast. Deze kerstvakantie komt Oostende met een coronaproof alternatief, met “The Crystal Ship by Night”. Het parcours bestaat uit belichte streetart, lichtinstallaties en neonprojecties. Daarnaast zullen er tijdens de eerste editie van dit parcours ook bestaande kunstwerken van vorige “The Crystal Ship”-edities én nieuwe kunstwerken uitgelicht worden.

“We kozen bewust voor een goede spreiding van de locaties en na overleg met experts in crowd control ontwierpen we een veilig parcours. Als bezoeker bekijk je het best eerst de website en de Facebookpagina om in te kunnen schatten of er een drukke avond verwacht wordt. Op de zestien locaties zullen stewards de spreiding van het publiek in goede banen leiden”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld).

“The Crystal Ship by Night” is gratis te bezoeken van 19 december tot 3 januari, telkens tussen 17 en 22 uur. Op kerst- en oudejaarsavond worden de installaties niet geactiveerd.


No items found.
Andere Projecten